Agenda

De Aktie Notenkraker heeft mythische proporties in de muziekwereld. Onder de titel 'Revolutie in de muziek in de sixties and seventies' wijdde het Nederlands Muziek Instituut er in februari en maart van dit jaar een tentoonstelling aan op de verlichte fotopanelen in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Daarnaast werd een symposium belegd met deze thematiek. Nu verschijnt er een studie over een van de meest geruchtmakende gebeurtenissen uit de bewuste periode. 

De Notenkrakers eisten, gesteund door generatiegenoten als Hugo Claus en Harry Mulisch, een radicale vernieuwing van het klassieke repertoire. Dit boek beschrijft de achtergrond van de jaren zestig: de tijd van de studentenrevolte, het kunstenaarsprotest, de vergelijkbare Aktie Tomaat in de theaterwereld. Het laat ook de andere kant van de medaille zien: de regenten die geen millimeter bewogen, de stafleden die in gesprek gingen met de actievoerders, de orkestmusici die eronder leden. Haitink zou de actie nooit vergeten.

Auteur Loes Dommering-van Rongen (1946) is jurist en musicoloog en schrijft over hedendaagse muziek en beeldende kunst. 

De bijeenkomst vindt plaats in de Centrale Bibliotheek, Studio B, 1e verdieping, Boekhandel Douwes zal aanwezig zijn voor de boekenverkoop.

Aanmelden voor de boekpresentatie graag via nederlandsmuziekinstituut@denhaag.nl

 


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren