Monografieen BW
Monografieen BW
Het ontslagrecht vormt de kern van het arbeidsovereenkomstenrecht. Het moet werknemers bestaanszekerheid biHeden, maar het moet ook flexibel genoeg blijven voor werkgevers - anders stappen ze over naar ‘flex-krachten’.
Leverbaar
Het ontslagrecht vormt de kern van het arbeidsovereenkomstenrecht. Het moet werknemers bestaanszekerheid biHeden, maar het moet ook flexibel genoeg blijven voor werkgevers - anders stappen ze over naar ‘flex-krachten’. Deze uitgave geeft een totaalbeeld van het Nederlandse recht op dit gebied sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid.
Nieuwe wetgeving (vooral de Wet Werk en Zekerheid van 2015) zorgt voor zoveel verandering dat personeelsfunctionarissen zonder kennis van alle ontwikkelingen nog nauwelijks personeelsbeleid kunnen voeren - en dat juristen nog nauwelijks werkgevers en werknemers kunnen bijstaan. Ontslagrecht en flexibele arbeidsrelaties is een overzichtelijk naslagwerk dat alle benodigde informatie biedt.
Spanningsveld tussen ontslagrecht en flexibele arbeidsrelaties
Het ontslagrecht moet de naleving van het arbeidsrecht waarborgen en werknemers een redelijke mate van bestaanszekerheid bieden. Het moet werkgevers daarnaast genoeg ruimte bieden om afscheid te nemen van werknemers als dat om bedrijfseconomische redenen of het functioneren van de werknemer nodig is. Als dat laatste te weinig verzekerd is, kiezen werkgevers immers eerder voor flexibele arbeidsrelaties - en dat leidt weer tot de roep om meer bescherming van ‘flex-krachten’. Dit spanningsveld is voortdurend in beweging en vraagt van de wetgever en de rechtspraak waakzaamheid om het evenwicht te handhaven.
Deze uitgave geeft u een volledig overzicht van alle ontwikkelingen. De nieuwe wetgeving wordt artikelsgewijs behandeld met veel toelichtingen, waardoor deze uitgave perfect geschikt is voor juristen, directeuren en personeelsfunctionarissen, maar bijvoorbeeld ook voor journalisten en politici.