Dit zakboek is geschreven voor de algemeen en buitengewoon opsporingsambtenaar voor gebruik bij de uitoefening van zijn functie en gedurende de studie. Zie voor een overzicht van de inhoud van dit zakboek de inhoudsopgave.
Niet leverbaar
Dit zakboek is geschreven voor de algemeen en buitengewoon opsporingsambtenaar voor gebruik bij de uitoefening van zijn functie en gedurende de studie. Zie voor een overzicht van de inhoud van dit zakboek de inhoudsopgave.
Uit de belangrijkste regelingen zijn de onderdelen geselecteerd die voor de dagelijkse werkzaamheden van de lagere opsporingsambtenaar het meest van belang zijn (zie de inhoudsopgave). Voor een goed gebruik van het zakboek is een uitgebreid register bijgevoegd. Opzet en indeling van het zakboek zijn onveranderd. De regelgeving is bijgewerkt tot begin augustus 2014.
Dit zakboek is een aanvullend deel bij de zakboeken Strafvordering voor de Opsporingsambtenaar en Strafrecht voor de Politie. Een paragraafverwijzing bij de betreffende artikelen geeft daar invulling aan: bij verwijzing naar het zakboek Strafvordering voor de Opsporingsambtenaar wordt de verwijzing vooraf gegaan door Zb Sv, bij verwijzing naar het zakboek Strafrecht voor de Politie door Zb Sr.
De actualiteiten na het verschijnen van deze editie van het zakboek worden getweet (www.twitter.com/zakboeken), per paragraaf verwerkt op www.zakboekenpolitie.com, verzonden in een nieuwsmail (zie www.zakboekenpolitie.com) en uiteraard verwerkt in de digitale versie van dit zakboek (zie hierna).
Alle zakboeken verschijnen jaarlijks begin september, het zakboek Proces-verbaal en Bewijsrecht tweejaarlijks. De zakboeken zijn ook digitaal verkrijgbaar en de zakboeken Strafvordering voor de Hulpofficier en Strafrecht voor de Politie zijn ook online (op internet) te raadplegen (maandelijks geactualiseerd). Zie www.wolterskluwer.nl of www.zakboekenpolitie.com.
Van M.G.M. Hoekendijk zijn ook de volgende publicaties:
- Zakboek Strafvordering voor de HulpOvJ: bespreking van het Wetboek van Strafvordering (hoofdzakelijk de bevoegdheden), onderdelen uit het privaatrecht en bijzondere wetgeving (zoals de Algemene wet bestuursrecht, Vreemdelingenwet, Wegenverkeerswet, Wet wapens en munitie, Opiumwet, Wet op de economische delicten en de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften).
- Zakboek Strafvordering voor de algemeen en buitengewoon Opsporingsambtenaar: een afgeslankte versie van het zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier, speciaal geschreven voor de lagere opsporingsambtenaar.
- Zakboek Strafrecht voor de Politie: bespreking van algemene leerstukken uit het Wetboek van Strafrecht en de meest voorkomende misdrijven en overtredingen uit het Wetboek van Strafrecht, de Opiumwet, de WWM en de WVW.
- Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier: selectie van bepalingen uit regelingen van belang voor de dagelijkse opsporing en het leiding geven daaraan door de hulpofficier. Ook gebruikt binnen het onderwijs.
- 16 meerkeuze toetsen en ruim 170 verbetertips voor de dagelijkse opsporingspraktijk. Gratis te gebruiken via www.zakboekenpolitie.com.
- Digitale nieuwsmail: rechtstreeks van de auteur naar de lezer van de zakboeken met daarin de laatste actualiteiten na verschijning van de laatste editie van de zakboeken. Verschijningsfrequentie ongeveer 15x per jaar. Ook via www.twitter.com/zakboeken.
Van M.G.M. Hoekendijk en R.T.J. van Dartel is de volgende publicatie.
- Zakboek Proces-verbaal en Bewijsrecht: bespreking van de juridische en praktische (kwaliteits)eisen die aan het proces-verbaal gesteld worden, het bewijsrecht en de positie van het proces-verbaal binnen dat bewijsrecht.
Alle zakboeken verschijnen jaarlijks begin september, het zakboek Proces-verbaal en Bewijsrecht tweejaarlijks. De zakboeken zijn ook digitaal verkrijgbaar en de zakboeken Strafvordering voor de Hulpofficier en Strafrecht voor de Politie zijn ook online (op internet) te raadplegen (maandelijks geactualiseerd). Zie www.wolterskluwer.nl of www.zakboekenpolitie.com