Boekhandel Douwes Den Haag

Sous-Vide koken thuis

Vacuümgaren voor maximaal smaakbehoud

Sabrina Crijns & Frank Croes & Steven Sanders

Sous-Vide koken thuis

Sous-Vide koken thuis

Vacuümgaren voor maximaal smaakbehoud

Sous-Vide koken thuis

 

Sous-vide is een eenvoudige kooktechniek waarbij voedsel vacuüm gegaard wordt in water met een constante temperatuur onder de 99 graden. Daardoor behoudt het voedsel zijn volle smaak en gaan er geen waardevolle voedingsstoffen verloren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 28,50


Beschrijving Sous-Vide koken thuis

Sous-vide is een eenvoudige kooktechniek waarbij voedsel vacuüm gegaard wordt in water met een constante temperatuur onder de 99 graden. Daardoor behoudt het voedsel zijn volle smaak en gaan er geen waardevolle voedingsstoffen verloren. Je serveert gegarandeerd een perfect gegaard gerecht. De techniek wordt al jaren in de horeca gebruikt, maar vindt nu ook haar weg naar de thuiskok. Sous-vide koken thuis is de ideale gids en inspiratiebron.

In de inleiding gaan de auteurs dieper in op de kooktechniek, de apparatuur, de voordelen, de ingrediënten die bij uitstek geschikt zijn voor sous-vide. Daarna volgen meer dan 75 recepten die laten zien hoe makkelijk je het vacuümgaren onder de knie krijgt. En zodra je van het malse vlees, de sappige vis of de smaakvolle groenten hebt geproefd, wil je ze nooit meer anders bereiden. Buikspek met bierlak en zilveruitjes, Gevulde kipfilet, Fris slaatje van crunchy eendenborst, Perfect gegaarde zalm met een romige dillesaus, Tarbot met prei en tomatenconfit, Rozemarijnaardappeltjes, Witloof met sinaasappel, Rabarber met amandelkruim… Komt het water je al in de mond?


ISBN
9789022341131
Pagina's
224
Verschenen
Rubriek
Culinair
Druk
1
Uitvoering
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgever
Manteau

Culinair