Boekhandel Douwes Den Haag

Veilig voedsel

Microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Roelina Dijk

Veilig voedsel

Veilig voedsel

Microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Veilig voedsel

 

Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diëtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant.



Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 41,50


Beschrijving Veilig voedsel

Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diëtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant. Daarnaast gaat het boek ook in op wetgeving en voedselveiligheidssystemen.

Alle denkbare onderwerpen gerelateerd aan voedselveiligheid komen in dit boek aan bod, zoals de groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden ook de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen van voedsel zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber.


ISBN
9789024445936
Pagina's
240
Verschenen
Rubriek
Dieet- en voedingsleer
Druk
1
Uitvoering
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom