Ondanks jaren van schrijnende armoede veroverde de Nederlandse dichter Fritz Vanderpyl (1876-1965) een plaats in de artistieke en literaire bohème van Parijs, waar hij met de grootste namen uit de kunst en de poëzie van zijn tijd verkeerde.
Leverbaar
Ondanks jaren van schrijnende armoede veroverde de Nederlandse dichter Fritz Vanderpyl (1876-1965) een plaats in de artistieke en literaire bohème van Parijs, waar hij met de grootste namen uit de kunst en de poëzie van zijn tijd verkeerde. Een portret door Daniel Cunin.
De vondst van brieven die Lucebert als achttienjarige dwangarbeider vanuit Duitsland naar een vriendin stuurde, bracht zes jaar geleden een golf van ontzetting teweeg. Verloor een adolescent zich in nazitaal en antisemitisme? Graa Boomsma bestudeerde de brieven grondig.
En verder: een interview met de oprichter van het Vlaamse Behoud de Begeerte, Luc Coorevits. Vic van de Reijt neemt afscheid van Lisette Lewin, Luuk Imhann vertelt welke boeken en schrijvers op hem van invloed zijn (geweest), en vertaler Roel Schuyt gedenkt Ismail Kadare.