De geschiedenis en de toekomst van ons voedsel
De geschiedenis en de toekomst van ons voedsel
'Vaclav Smil is mijn favoriete auteur.' Bill Gates'Er is geen andere wetenschapper die zo beeldend over getallen kan schrijven.' GuardianWaarom wordt bijna al ons voedsel geproduceerd in landen waar de bevolking zelf ondervoed is?
Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Leverbaar
'Vaclav Smil is mijn favoriete auteur.' Bill Gates
'Er is geen andere wetenschapper die zo beeldend over getallen kan schrijven.' Guardian
Waarom wordt bijna al ons voedsel geproduceerd in landen waar de bevolking zelf ondervoed is? Waarom verspillen we zoveel voedsel en hoe kunnen we dat oplossen? Zou iedereen veganistisch moeten worden? En is dat een realistische optie?
Terwijl het debat over voedselproductie vaak gevoerd wordt op basis van meningen en gevoelens, kiest Vaclav Smil in dit boek voor een verfrissend kwantitatieve benadering. Hij vertelt waarom we sommige dieren wel eten en andere niet, hoe de mensheid door het succes van graan exponentieel kon groeien, en hoe we de uitdijende wereldbevolking kunnen blijven voeden met minder impact op de planeet.
Met de nieuwste wetenschappelijke feiten en cijfers maakt Vaclav Smil duidelijk hoe we het kapotte voedselsysteem kunnen repareren.
'Smil schrijft terecht: er zal minder veranderen dan we denken.' Maarten van Rossem over Zo zit de wereld in elkaar
'Een meeslepend, fascinerend en vooral realistisch portret van de wereld en onze toekomst.' Steven Pinker over Cijfers liegen niet