Boekhandel Douwes Den Haag

De Japanse keuken

Tradities, technieken, ingrediënten & recepten

Yasuko Fukuoka & Emi Kazuko

De Japanse keuken

De Japanse keuken

Tradities, technieken, ingrediënten & recepten

De Japanse keuken

 

Nergens ter wereld beleeft men meer plezier aan de bereiding en presentatie van voedsel dan in Japan. In de Japanse keuken ligt de nadruk op het gebruik van natuurlijke ingrediënten, eenvoud en oog voor detail.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 12,50


Beschrijving De Japanse keuken

Nergens ter wereld beleeft men meer plezier aan de bereiding en presentatie van voedsel dan in Japan. In de Japanse keuken ligt de nadruk op het gebruik van natuurlijke ingrediënten, eenvoud en oog voor detail.

De Japanse filosofie komt al eeuwenlang tot uiting in de bereiding, presentatie en waardering van eten. Bij de bereiding staan de natuurlijke smaak en textuur van de ingrediënten voorop. Gerechten weerspiegelen de seizoenen en de in Japan zo belangrijke feestdagen. In dit boek worden de verschillende – soms specifiek Japanse – voedingsmiddelen stuk voor stuk onder de loep genomen. De duidelijke teksten en informatieve foto’s lichten de grondbeginselen van de technieken, de apparatuur en het keukengerei toe.

EMI KAZUKO is een toonaangevend schrijfster en journaliste. Ze schrijft in het Engels en Japans en heeft verschillende kookboeken op haar naam staan. Ook publiceerde ze artikelen en tijdschriften als Condé Nast Traveller en The Eyewitness Travel Guide to Japan en werkte ze mee aan programma’s voor de Britse radio 4 en de BBC World Service.

YASUKO FUKUOKA is geboren in Tokio waar ze en succesvol muzikante en componiste is. Tijdens haar talrijke tournees door Japan leerde ze de regionale keuken kennen en waarderen.

Deze herdruk is verschenen in een geheel nieuwe uitvoering met een nieuw ISBN.


ISBN
9789048320509
Pagina's
256
Verschenen
Rubriek
Keuken per land en streek
Druk
1
Uitvoering
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.