De wiskunde achter de beste spellen
De wiskunde achter de beste spellen
In Reis om de wereld in 80 spelletjes onderzoekt Marcus du Sautoy op een toegankelijke en levendige manier hoe wiskunde en spellen altijd sterk met elkaar verweven zijn geweest.
Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar
• Waar kun je het best beginnen met vier op ’n rij?
• Wat is de meest winstgevende straat in monopoly?
• En hoe kan pi je helpen om steen, papier, schaar te winnen?
In Reis om de wereld in 80 spelletjes, dat duizenden jaren en vele oceanen en continenten, landen en culturen omspant, onderzoekt Marcus du Sautoy op een toegankelijke en levendige manier hoe wiskunde en spellen altijd sterk met elkaar verweven zijn geweest.
Al zolang als er mensen zijn, spelen we spelletjes met elkaar en al bijna net zo lang onderzoeken en ontdekken we de wiskunde. Du Sautoy laat zien hoe we spelenderwijs onze eerste wiskundige inzichten kregen, hoe kennis van wiskunde ons kan helpen om beter te worden in spelletjes en hoe zowel wiskunde als spellen een wezenlijk onderdeel zijn van de menselijke psychologie en cultuur.
Tijdens deze avontuurlijke reis langs de 80 beste spelletjes ter wereld leer je niet alleen hoe ze gespeeld worden, maar ook hoe deze spellen en de wiskunde erachter ons gevormd hebben tot wie wij zijn.
Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en Simonyi Professor for the Public Understanding of Science aan Oxford University. Du Sautoy is door The Independent on Sunday uitgeroepen tot een van de meest vooraanstaande wetenschappers van het Verenigd Koninkrijk en heeft veelvuldig geschreven voor The Guardian, The Times en de Daily Telegraph. Van hem verschenen eerder bij Nieuwezijds: Beter denken, De code van creativiteit, Wat we niet kunnen weten, en Het symmetrie-monster.
‘Du Sautoy’s geweldig heldere en betoverende proza brengt het drama van vele spelletjes tot leven.’ – Stephen Fry
‘Du Sautoy's enthousiasme is aanstekelijk.’ – The Sunday Times
‘Je zal dit boek geweldig vinden. Het is levendig, creatief en menselijk – precies zoals je zou verwachten van Marcus du Sautoy.’ – Financial Times