een culiroman
een culiroman
Deze tweede culithriller van Peter Klosse is leesvoer voor echte foodies. Ga mee op een intrigerende reis door de wereld van wijngaarden, kelders en keukens. Geïnspireerd op waargebeurde feiten.
Leverbaar
Philippe Charpentier maakt jaloersmakende wijnen in het hart van Zuid-Frankrijk. Zijn wijnen sieren de tafels van 's werelds meest prestigieuze restaurants. Zijn natuurlijke manier van werken, waar geen plaats is voor pesticiden en chemische middelen, is een doorn in het oog van Mathieu Rondaut, directeur duurzaamheid bij Cropinova, een gigantische agrarische biotech multinational.
Mathieu's bondgenootschap met Pierre, Philippe's neef en rivaal die letterlijk aan de overkant zijn eigen wijnen produceert, zet de familieverhoudingen op scherp. Wanneer Philippe bewusteloos wordt gevonden in zijn wijngaard, omringd door bloed, worden de idylle en de toekomst van zijn wijnhuis bedreigd. Wat is er gebeurd? In de wijngaard worden verwelkte wijnstokken ontdekt. Was Philippe hiervan op de hoogte? En welke rol speelt Véronique, zijn voormalige geliefde die nu voor Cropinova werkt?