Boekhandel Douwes Den Haag

Kookboek van Amsterdam

Frank Noë

Kookboek van Amsterdam

Kookboek van Amsterdam

Kookboek van Amsterdam

 

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur.


Printing on Demand

€ 13,50

Levertijd: 4 tot 8 werkdagen geen retourrecht


Beschrijving Kookboek van Amsterdam

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente.

Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.


ISBN
9789082347586
Pagina's
80
Verschenen
Rubriek
Keuken per land en streek
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Het Zwarte Schaap