Analyse & ontwerp van software
Analyse & ontwerp van software
Iedereen die betrokken is bij het ontwerpen van software krijgt vroeg of laat te maken met UML, de internationaal gestandaardiseerde Unified Modeling Language. Zowel gebruikers die vertellen wat ze met de software willen gaan doen, als softwareontwerpers, architecten, testers, analisten en programmeurs die de software uiteindelijk gaan bouwen: al deze mensen hebben een gemeenschappelijke taal nodig waarin ze met elkaar communiceren.
Leverbaar
Iedereen die betrokken is bij het ontwerpen van software krijgt vroeg of laat te maken met UML, de internationaal gestandaardiseerde Unified Modeling Language. Zowel gebruikers die vertellen wat ze met de software willen gaan doen, als softwareontwerpers, architecten, testers, analisten en programmeurs die de software uiteindelijk gaan bouwen: al deze mensen hebben een gemeenschappelijke taal nodig waarin ze met elkaar communiceren. Deze taal is UML.
Auteur Hendrik Jan van Randen kan putten uit talloze praktijksituaties dankzij zijn ruime ervaring als software-architect. Op heldere wijze beschrijft hij in dit boek de kenmerken van UML en hij toont allerlei modelleertechnieken die van pas komen bij analyse en ontwerp van software. De vele kleurrijke diagrammen in het boek zorgen ervoor dat u de stof gemakkelijk kunt onthouden. Bovendien wordt beschreven hoe u deze afbeeldingen zelf kunt maken. Dit boek biedt een gedegen en overzichtelijke inleiding in UML en is geschikt voor beginners, studenten en iedereen die er in zijn werk mee te maken krijgt.
Hendrik Jan van Randen is senior software-architect en werkte voor onder andere Compuware en Topicus. Als architect en ontwerper levert hij een belangrijke bijdrage aan verschillende modelleertalen, modelleergereedschappen en webapplicaties. Naast deze werkzaamheden geeft hij cursussen functioneel ontwerpen.
De belangrijkste verbetering in de 3e druk is dat de CRUD-matrix de autorisaties van de use cases toont. Hiermee worden de use cases een nog nuttiger instrument dan ze al waren. In de 3e druk heeft verder vrijwel elke paragraaf nog hetzelfde nummer, en staat nog op dezelfde pagina, als in de 2e druk.