Communicatie die verbindt, niet verdeelt
Communicatie die verbindt, niet verdeelt
In Van conflict naar verbinding staat het gezin van Luuk centraal, waar interne misverstanden en conflicten langzaam maar gestaag plaatsmaken voor onderlinge verbondenheid. Luuk en Linda, ouders van twee tieners, worstelen met de gebruikelijke spanningen die het ouderschap met zich meebrengt.
Leverbaar
In Van conflict naar verbinding staat het gezin van Luuk centraal, waar interne misverstanden en conflicten langzaam maar gestaag plaatsmaken voor onderlinge verbondenheid. Luuk en Linda, ouders van twee tieners, worstelen met de gebruikelijke spanningen die het ouderschap met zich meebrengt. Bastiaan, hun zoon, heeft het moeilijk op school en trekt zich steeds verder terug. Hun dochter, die nog volop in haar jeugdige onschuld zit, biedt af en toe een welkome afleiding. Daarnaast speelt ook de zorg om Luuks moeder een belangrijke rol in hun gezinsleven.
De dialogen in dit boek tonen op eerlijke en herkenbare wijze hoe de familieleden door middel van Geweldloze Communicatie (GC) langzaam leren om elkaar opnieuw te horen en te begrijpen. Luuk, die worstelt met de patronen die hij van zijn eigen vader heeft overgenomen, komt tot het besef dat hij een andere, meer verbindende weg wil inslaan met zijn zoon. Dankzij de steun van zijn partner Linda en bewuste gesprekken binnen het gezin, beginnen ze stap voor stap een nieuwe manier van communiceren te ontwikkelen.
Dit boek biedt niet alleen inzicht in de kracht van GC binnen het gezin, maar nodigt de lezer ook uit om zelf aan de slag te gaan met de technieken. Voor wie op zoek is naar handvatten om conflicten om te buigen naar verbinding, is Van conflict naar verbinding een bron van inspiratie en hoop.
Met een nadrukkelijke verwijzing naar de benadering van Ike Lasater, bekend van Woorden die werken op de werkplek, biedt dit boek praktische voorbeelden om GC ook thuis effectief toe te passen.