Psychologische en sociale veiligheid in 25 illustraties
Psychologische en sociale veiligheid in 25 illustraties
In dit boek lees je alles wat je wil weten over psychologische en sociale veiligheid aan de hand van 25 afbeeldingen waar de Gele Kanarie centraal staat. Praktisch en met humor gebracht. Waarom de Gele Kanarie?
Leverbaar
In dit boek lees je alles wat je wil weten over psychologische en sociale veiligheid aan de hand van 25 afbeeldingen waar de Gele Kanarie centraal staat. Praktisch en met humor gebracht.
Waarom de Gele Kanarie? De kanarie werd vroeger meegenomen in de kolenmijnen. Omdat de kanarie gevoeliger is voor giftige gassen dan mensen, wisten de mijnwerkers op tijd weg te komen bij gevaar. Op de werkvloer staat de "tjielpende" gele kanarie voor een team waar naar iedereen geluisterd wordt en waar de veiligheid is om kritische vragen te stellen, feedback te geven en fouten te maken.
Voor wie is dit boek? Voor iedere gele kanarie! Of de leidinggevende die op zoek is naar praktische stappen voor meer psychologische en sociale veiligheid binnen het team.
Jeroen Hendrikse (1976) is lid van het leiderschapsteam van het UMC Utrecht en voorzitter van de zorgdivisie Beeld en Oncologie. Ook is hij werkzaam als radioloog en hoogleraar, met als expertisegebied de hersenen. Jeroen is auteur van de boeken Dit is ons brein (2016), over CT- en MRI-beelden van de hersenen en Combifuncties: Samenwerken als gewoonte in zorgorganisaties (2023).