Boekhandel Douwes Den Haag

Het kookboek van Nederland

Onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten

Garrelt Verhoeven & Jonah Freud

Het kookboek van Nederland

Het kookboek van Nederland

Onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten

Het kookboek van Nederland

 

In Het kookboek van Nederland presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.


Nog te verschijnen

€ 39,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het kookboek van Nederland

In Het kookboek van Nederland presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.

Ze vertellen ons het verhaal achter deze kookboeken, met hun historische recepten, laten zich hoe culinaire tradities zich ontwikkelden en welke impact buitenlandse trends hadden op onze eigen keuken.

Naast honderd smakelijke verhalen leren we ook honderd historische gerechten kennen. De auteurs selecteren uit elk van deze kookboeken namelijk evenzoveel signatuurgerechten die Jonah Freud in haar eigen keuken weer tot leven brengt.

Gelardeerde zwezeriken van een 18de-eeuwse keukenmeid, een kommetje magere erwtensoep uit de Tweede Wereldoorlog of een bord traag gegaarde rendang, dat in 2018 verkozen werd tot het beste gerecht ter wereld. Ga zelf met dit boek aan de slag en ontdek de smaken van het verleden, de smaken van Nederland.


ISBN
9789401492508
Pagina's
352
Verschijnt
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Vaderlandse geschiedenis