(Denkschrift)
(Denkschrift)
Dit boek laat zien, uitgaande van het historisch recht van Limburg op soevereiniteit, langs welke weg dat tegenwoordig kan worden bereikt. Het uitgangspunt vormt het lidmaatschap van de Duitsche Bond van het hertogdom Limburg, dat gedurende 1839-1867 een soevereine staat was.
Leverbaar
Dit boek laat zien, uitgaande van het historisch recht van Limburg op soevereiniteit, langs welke weg dat tegenwoordig kan worden bereikt.
Het uitgangspunt vormt het lidmaatschap van de Duitsche Bond van het hertogdom Limburg, dat gedurende 1839-1867 een soevereine staat was. In 1867 kwam met het Verdrag van Londen de facto een abrupt einde aan die status.
Echter de Duitsche Bond kon de jure niet worden opgeheven; geen enkele staat kon ooit uit de bond uittreden. Dat lag vast in de Bundesverfassung. Daarom is de Bond na de Duits-Duitse oorlog, leidend tot het Verdrag van Praag, en waaruit uiteindelijk het Verdrag van Londen is voortgekomen, wederrechtelijk opgeheven en uitsluitend de facto niet meer existent.
Hoe kan deze wederrechtelijke inlijving bij Nederland door de grootmachten destijds, rechtgezet worden en wat zijn dan daarvoor de hedendaagse mogelijkheden. En waarom is autonomie geen oplossing voor Limburg.
Met een fundamentele kennis van de historische materie en tien jaar na het verschijnen van mijn boekwerk Geef Limburg terug! (meer dan 1300 pagina’s, 2 delen).