Els Sirejacob en Bram Debaenst zijn allebei echte campermensen: reizen draait voor hen om eenvoud, vrijheid, natuur en leven in het moment. En om lekker eten natuurlijk: als foodstylist en receptenschrijver (Els) en foodfotograaf (Bram) volgen ze allebei liefst zoveel mogelijk hun neus en hun buikgevoel – letterlijk.
Leverbaar
Els Sirejacob en Bram Debaenst zijn allebei echte campermensen: reizen draait voor hen om eenvoud, vrijheid, natuur en leven in het moment. En om lekker eten natuurlijk: als foodstylist en receptenschrijver (Els) en foodfotograaf (Bram) volgen ze allebei liefst zoveel mogelijk hun neus en hun buikgevoel – letterlijk.
In de zomer van 2022 maakten ze elk met hun gezin een camperroadtrip door het land dat hun harten altijd sneller doet slaan: Italië. Els reisde van de Dolomieten via Veneto en Lombardije naar Emilia-Romagna en verder naar Le Marche, Umbrië en Abruzzo; ze verbleef ook in Piemonte. Bram trok naar Ligurië en de Amalfikust.
Dit boek is een persoonlijk verslag van die vakanties, maar bovenal ishet een ode aan de culinaire tradities en
de lokale specialiteiten van de regio’s waar Els en Bram kampeerden. Italië is dan ook een onuitputtelijke bron van inspiratie voor wie graag kookt en eet. In dit boek verzamelden Els en Bram de lekkerste recepten uit de Italiaanse keuken die haalbaar zijn om klaar te maken in of naast de camper. Het zijn ongecompliceerde bereidingen die barsten van smaak en waarin verse lokale producten de hoofdrol hebben – denk aan risotto met hazelnotenpesto, echte ragù of pasta al limone, maar ook aan een frisse insalata di polpo of een perfecte koffie-zabaglione. Natuurlijk smaken de campergerechten in dit boek ook prima thuis; het heerlijk vrije gevoel van vakantie in het land vanla dolce vita krijg je er zo bij.