Rainer Bullhorst en het veranderend stadsbeeld van Den Haag
Rainer Bullhorst en het veranderend stadsbeeld van Den Haag
De invloed van architect Rainer Bullhorst op de vorming van het moderne Haagse stadsbeeld Een thematische benadering van het werk van Bullhorst, met aandacht voor herwaardering van de bestaande stad, architectuurkritiek, welstandstoezicht, monumentenbeleid en natuurinclusief bouwen Met bijdragen van onder anderen Adri Duivesteijn, Jan Brouwer, Liesbeth van der Pol, Marnix Norder en Eric Vreedenburgh Vanaf het aantreden van het eerste progressieve college in 1986 ging Den Haag flink op de schop.
Bezorgen: Zodra beschikbaar
Vanaf het aantreden van het eerste progressieve college in 1986 ging Den Haag flink op de schop. Na jaren van besluiteloosheid door politieke verdeeldheid werd met nieuw elan aan de stad gewerkt. De uitgeholde binnenstad werd ingrijpend gemoderniseerd en de tot dan toe wat fletse stadsvernieuwing kreeg kwaliteitsimpulsen.
Op de bres voor architectonische kwaliteit belicht hoe architect Rainer Bullhorst (1946-2021) heeft bijgedragen aan de vorming van het huidige stadsbeeld. Zijn Haagse stadsklok werd hét symbool voor de facelift van de stad. Als recensent was hij aanjager van het ontstaan van een levendig architectuurklimaat. Tevens was hij actief in de welstandscommissie, in zijn derde periode als voorzitter. In de jaren dat Bullhorst zich als veelzijdig architect manifesteerde, ontwikkelde Den Haag zich tot een dynamische stad, met verzorgde openbare ruimtes en eigentijdse architectuur.