Deze bundel beschrijft onderzoeken op het gebied van duurzaamheid vanuit verschillende disciplines binnen het recht.
Leverbaar
In deze bundel wordt verslag gedaan van onderzoek op het gebied van duurzaamheid, uitgevoerd aan de Leidse rechtenfaculteit. De bijdragen zijn van de hand van onderzoekers die zich vanuit allerlei disciplines binnen het recht bezighouden met vraagstukken rondom milieu en klimaat, fatsoenlijk werk, mensenrechten, duurzaam ondernemen en beleggen en de rol die het recht daarbij kan en moet spelen.
De rode draad in dit boek wordt gevormd door de Sustainable Development Goals – SDG’s – van de Verenigde Naties, een pakket van 17 ontwikkelingsdoelen die zich uitstrekken over vijf dimensies: People (mensen), Planet (planeet/milieu), Prosperity (opbrengst/winst), Peace (streven naar vrede) en Partnership (samenwerking).
De verschillende ontwikkelingsdoelen staan soms op gespannen voet met elkaar, al is die spanning tegelijk de kracht van de SDG’s. Duurzame ontwikkeling is enkel te bereiken door evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Deze bundel draagt daar vanuit de wetenschap aan bij en is om die reden zeer geschikt voor de lezer die op zoek is naar een overzicht van de diverse juridische vraagstukken rondom duurzaamheid.