Bakelsreeks
Bakelsreeks
'Arbeidsrechtelijke themata' is het meest complete en verdiepende handboek op het terrein van het arbeidsrecht. Het behandelt het arbeidsovereenkomstenrecht (artikel 7.10 BW inclusief de Wet werk en zekerheid), het sociale zekerheidsrecht (WW, ZW en WIA), het collectieve arbeidsrecht (WCAO en WAVV), het medezeggenschapsrecht (WOR), alsmede het Europese en internationale arbeidsrecht (inclusief Europese vrijheden en doorwerking van het EU-recht).
Niet leverbaar
'Arbeidsrechtelijke themata' is het meest complete en verdiepende handboek op het terrein van het arbeidsrecht. Het behandelt het arbeidsovereenkomstenrecht (artikel 7.10 BW inclusief de Wet werk en zekerheid), het sociale zekerheidsrecht (WW, ZW en WIA), het collectieve arbeidsrecht (WCAO en WAVV), het medezeggenschapsrecht (WOR), alsmede het Europese en internationale arbeidsrecht (inclusief Europese vrijheden en doorwerking van het EU-recht). In Arbeidsrechtelijke themata is gekozen voor een thematische behandeling van de stof. Aan de orde komen onder meer:
* kwalificatie van de overeenkomst
* atypische arbeidsrelaties
* bijzondere bedingen
* schade tijdens de arbeidsovereenkomst
* overgang van onderneming
* arbeid en loon
* wijzigingen van de arbeidsovereenkomst
* het (nieuwe) ontslagrecht
* arbeidsongeschiktheid wegens ziekte
* werkloosheid
* inspraak van werknemers
* collectieve arbeidsovereenkomst
* Europees en internationaal arbeidsrecht
* doorwerking van grondrechten
De zesde druk van 'Arbeidsrechtelijke themata' bestaat uit twee delen. Deel I omvat de hoofdstukken 1 t/m 11 (het overeenkomstenrechtelijke deel minus ontslagrecht). Deel II bevat het ontslagrecht, collectief arbeidsrecht (inclusief medezeggenschap), socialezekerheidsrecht (zieke werknemer en werkloosheid na ontslag), alsmede internationale aspecten. Ten opzichte van deze twee delen kan de in 2017 verschenen uitgave 'Arbeidsrechtelijke themata - Bijzondere arbeidsverhoudingen' onder redactie van prof. mr. dr. G.W. van der Voet als derde deel van Arbeidsrechtelijke themata worden beschouwd. Dit drieluik bestrijkt vrijwel het gehele arbeidsrecht in de breedste zin van het woord.
In deze zesde druk zijn alle relevante uitspraken van de Hoge Raad en lagere rechters op het terrein van de Wet werk en zekerheid (WWZ) verwerkt. 'Arbeidsrechtelijke themata' biedt daardoor een compleet en geïntegreerd overzicht van het arbeidsrecht anno 2018. Het biedt de lezer hierdoor houvast met betrekking tot de nieuwe regelingen op het terrein van flexwerkers, het ontslagrecht en wijzigingen in de WW.
De auteurs schromen bij de behandeling van de verschillende thema's niet, beargumenteerd stelling te nemen in debatten die (nog) niet (volledig) zijn uitgekristalliseerd. Bij het bespreken van het positieve arbeidsrecht (inclusief de historische achtergrond daarvan) wordt tevens aandacht besteed aan het feit dat het arbeidsrecht vele raakvlakken heeft met andere rechtsgebieden, zoals het vermogensrecht, het bestuursrecht en het ondernemingsrecht. Als rode draad wordt daarbij steeds ingegaan op de vraag waar het bijzondere van het arbeidsrecht in is gelegen.
'Arbeidsrechtelijke themata' is zowel geschreven voor het academisch onderwijs, als voor de rechtspraktijk. Kortom, deze nieuwe editie van 'Arbeidsrechtelijke themata' is een absolute must have voor iedereen die zich met het arbeidsrecht bezighoudt.
Alle auteurs zijn verbonden aan Erasmus School of Law en daarnaast werkzaam in de arbeidsrechtpraktijk.