Privacyrecht begrepen legt uit wat de privacyregels in Nederland zijn.
Leverbaar
Steeds meer informatie is digitaal toegankelijk. Bij het online zoeken op iemands naam kom je al snel veel te weten. Bovendien delen veel organisaties gegevens met elkaar. Zo ontstaan complete profielen over mensen, zowel in de publieke als in de private sector.
'Mag dat allemaal zomaar?', is dan de vraag. Kort gezegd: 'Nee, niet zomaar.' Organisaties moeten zich houden aan de wetgeving op het gebied van privacy en de bescherming van persoonsgegevens, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Nederlandse Uitvoeringswet (UAVG). Doordat de AVG een risicogebaseerde benadering hanteert, verschillen de vereisten per organisatie en per soort gegevensverwerking. In combinatie met de technologieneutrale formulering leidt dit tot vragen over de vertaalslag van wet naar praktijk.
Privacyrecht begrepen legt uit wat de privacyregels in Nederland zijn. In toegankelijk taalgebruik worden de vereisten uit de AVG en UAVG uiteengezet en verduidelijkt. Daarbij wordt ook de vertaalslag naar de praktijk gemaakt, aan de hand van fictieve voorbeelden en jurisprudentie. De tekst wordt verder ondersteund met handige schema's, verwijzingen en trainingsvragen. Het boek is bedoeld voor studenten en voor professionals in de praktijk, zoals bedrijfsjuristen, functionarissen gegevensbescherming (FG's) en Privacy Officers.