Hoe organisaties huizen van werkgeluk kunnen worden
Hoe organisaties huizen van werkgeluk kunnen worden
‘Werkgeluk’ is hét kernthema van het organisatie- en medewerkersbeleid van de toekomst. Het verzekeren van werkgeluk is dan ook een win-gegeven voor arbeidsorganisaties, want gelukkige medewerkers verbinden zich duurzaam met hun werkgever, realiseren een grotere impact en leveren betere prestaties.
Leverbaar
‘Werkgeluk’ is hét kernthema van het organisatie- en medewerkersbeleid van de toekomst. Het verzekeren van werkgeluk is dan ook een win-gegeven voor arbeidsorganisaties, want gelukkige medewerkers verbinden zich duurzaam met hun werkgever, realiseren een grotere impact en leveren betere prestaties. Werkgeluk heeft niets te maken met eenmalige ingrepen of acties, de aanstelling van een Chief Happiness Officer of wekelijks nieuwe bloemen op kantoor. Het gaat wel over een duurzaam hr- en organisatiebeleid waarbij op alle elementen die gelinkt zijn met ‘goed werk’ tegelijkertijd wordt ingewerkt.
In dit boek nemen de auteurs je mee in het ‘Huis van Werkgeluk’, om jou aan de hand van verschillende kamers, verdiepingen en ramen de nodige handvatten te geven om te werken aan het werkgeluk in jouw organisatie of team. Met concrete cases van diverse bedrijven uit allerlei sectoren illustreren ze bestaande praktijken die gerelateerd zijn aan het Huis van Werkgeluk. Zo tonen ze aan dat organisaties wel degelijk bezig zijn met het maximaal verzekeren en incorporeren van werkgeluk in hun hr-beleid.
Fons Leroy is een gekend arbeidsmarktexpert, was gedelegeerd bestuurder van VDAB en is lid van de strategische adviesraad van How’s Work?.
Katelijn Nijsmans is neuropsycholoog en bedrijfsexpert. Als CEO van How’s Work? begeleidt ze al meer dan 15 jaar organisaties in hun zoektocht naar werkbaar werk. Voor dit boek bracht zij cases aan van verscheidene bedrijven die werkgeluk ter harte nemen.
Dajo De Prins is co-founder van How’s Work?, doctor in de rechten en geluksexpert.