Een sprookje voor iedereen
Een sprookje voor iedereen
Een oude, blinde koning die veel van boeken houdt, maar ze niet meer kan lezen. twee mannen die een jaar lang de wereld rondreizen om verhalen over boeken te verzamelen en die vervolgens aan de koning vertellen.
Leverbaar
Een oude, blinde koning die veel van boeken houdt, maar ze niet meer kan lezen. twee mannen die een jaar lang de wereld rondreizen om verhalen over boeken te verzamelen en die vervolgens aan de koning vertellen. dertien nachten lang. Het resultaat: een eigenzinnige ode aan het boek.
In het begin zijn de verhalen kort en absurd. Over een boek dat boekenleggers opeet, of een boek dat zo snel gaat dat niemand het kan lezen. Maar gaandeweg worden de verhalen serieuzer, en wordt de magie van het boek ontrafeld. Dan gaat het over een dagboek dat kinderen, die allebei met een geheim rondlopen, samen schrijven, of een fotoalbum dat een stervende vader achterlaat voor zijn dochter.
De in sobere stijl geschreven verhalen ontroeren en stemmen tot nadenken. Wat betekenen boeken voor ons?
Dat deze Japanse bestseller (meer dan 300.000 exemplaren verkocht) is geschreven in twee verschillende stijlen – de ene nacht vertelt de ene man, de andere nacht de andere – maakt het boek extra aantrekkelijk. In die twee stijlen klinken de stemmen van de coauteurs door. Dat zijn: komiek en schrijven Naoki Matayoshi, die onder meer 'Spark' (2015) schreef waarvoor hij de Akatagawa-prijs kreeg en dat bewerkt werd tot een Netflix-serie, en Shinsuke Yoshitake, een van Japans meest geliefde auteurs van prentenboeken.