Cultuurgeschiedenis van de 21 beroemdste bomen van Nederland
Cultuurgeschiedenis van de 21 beroemdste bomen van Nederland
In dit boek neemt boswachter Joris Hellevoort je mee op dagtrips en reizen naar beroemde bomen met een verhaal. In eigen land. Maar ook op reis naar andere tijden. Een beetje boom is natuurlijk wel een paar eeuwen oud.
Leverbaar
In dit boek neemt boswachter Joris Hellevoort je mee op dagtrips en reizen naar beroemde bomen met een verhaal. In eigen land. Maar ook op reis naar andere tijden. Een beetje boom is natuurlijk wel een paar eeuwen oud. Ook illustere, ons ontvallen bomen krijgen een plaats, opdat we ze niet vergeten.
Met een praatje en een plaatje, een weetje en een ideetje, is dit boek de ideale reisgids. Alle bomen zijn gemakkelijk te bezoeken. Voor de thuisblijvers is De wortels van ons land ook goed nieuws. Het is rijk gedocumenteerd en geïllustreerd. Je kunt iedere boom volgen in de tijd door de oude verhalen, soms een schilderij, vaker oude ansichtkaarten, soms een gedicht. Een aanrader voor op de bank of het nachtkastje.
Nooit eerder is er zo uitgebreid geschreven over de 21 beroemdste bomen van Nederland. Dit boek laat de lezer kennismaken met de oudste bewoners van ons land. Stuk voor stuk iconen met een immense historie van de relatie tussen mens en boom. Sommige verhalen gaan terug tot de late middeleeuwen. Elke boom met een eigen verhaal. Elke boom een cultuurhistorisch monument.
Over de auteur
Joris Jan Hellevoort (1970) doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Hij schrijft columns in regionale bladen over zijn werk als boswachter in Utrecht. Met zijn eerste boek, over het waddeneiland Terschelling, won hij in 2017 de Lutineprijs.
Al sinds zijn vroege jeugd is hij begaan met plant en dier. De keuze voor de Bosbouwschool was dan ook een logische. Naast natuur heeft hij van huis uit, zijn vader was geschiedenisleraar, ook een buitengewone interesse voor het verleden. Met dit boek combineert hij op natuurlijke wijze zijn beide grote liefdes.