Hoe ruimtelijke planners de weg uitbreken naar een betere leefomgeving
Hoe ruimtelijke planners de weg uitbreken naar een betere leefomgeving
Hoe zien we een betere leefomgeving en vooral hoe werken we eraan? Rik Houthaeve vroeg het onomwonden aan enkele studenten aan wie hij de afgelopen jaren lesgaf aan de KU Leuven. De studenten in de opleiding ruimtelijke planning en stedenbouw worden immers danig uitgedaagd om te leren een duurzame en kwaliteitsvolle leefomgeving te ontwikkelen.Ja, antwoordde Marie, hoe zien we de toekomst en wat kunnen wij eraan doen?
Leverbaar
Hoe zien we een betere leefomgeving en vooral hoe werken we eraan? Rik Houthaeve vroeg het onomwonden aan enkele studenten aan wie hij de afgelopen jaren lesgaf aan de KU Leuven. De studenten in de opleiding ruimtelijke planning en stedenbouw worden immers danig uitgedaagd om te leren een duurzame en kwaliteitsvolle leefomgeving te ontwikkelen.
Ja, antwoordde Marie, hoe zien we de toekomst en wat kunnen wij eraan doen? Dat is haast een onmogelijke vraag om te beantwoorden, maar één die mij wel aan het dromen brengt. Ik kan haast van een totaal andere stad dromen. Een stad met meer groen en water, goed om te wonen voor iedereen, voorzieningen op wandel- en fietsafstand en vooral meer toegankelijke publieke ruimte om te verblijven en te ontmoeten. Wie kan daar nu tegen zijn?
Inderdaad, wie kan daar nu tegen zijn? De leefbare stad van morgen komt echter niet vanzelf tot stand. De auteur zag geëngageerde mensen die samen met bewoners, ondernemers en bestuurders de stad en het land beter willen maken. In dit boek ontmoeten we de grote ruimtelijke werven waar we als samenleving voor staan. Het schetst hoe we denken bij te dragen aan de toekomst, met welke projecten we bezig zijn, kortom hoe ruimtelijke planning en stedenbouw ertoe doen.