Boekhandel Douwes Den Haag

Het lekkerste uit Turkije

60 must eat gerechten

Saskia Lelieveld & Hilal Kayis Sungur

Het lekkerste uit Turkije

Het lekkerste uit Turkije

60 must eat gerechten

Het lekkerste uit Turkije

 

Maak een culinaire rondreis door TurkijeHet lekkerste uit Turkije is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto.- 60 must-eat gerechten- van Turks ontbijt tot desserts en drankjes- recept- en sfeerfotografie- informatie over land, keuken, ingrediënten en culinaire tradities op feestdagen e.d.Dompel je onder en ervaar de rijke eet- en drinkcultuur van Turkije.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het lekkerste uit Turkije

Maak een culinaire rondreis door Turkije

Het lekkerste uit Turkije is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto.

- 60 must-eat gerechten
- van Turks ontbijt tot desserts en drankjes
- recept- en sfeerfotografie
- informatie over land, keuken, ingrediënten en culinaire tradities op feestdagen e.d.

Dompel je onder en ervaar de rijke eet- en drinkcultuur van Turkije. Hilal Kayis neemt de thuiskok aan de hand en laat zien wat de keuken van haar vaderland zo speciaal maakt. We kennen allemaal de Turkse mezze, börek, dolma en köfte, maar deze rijke keuken kent ook invloeden uit omringende landen. Bovendien heeft iedere streek zijn eigen smaken. Proef Kara lahana (boerenkool uit het noorden), beyran corbasi (soep uit het oosten), yaglama (traditionele laagjestaart met gehakt uit Kayseri) of de Turkse ontbijtgerechten sucuklu yumurta (Turkse worst met ei) en cay, de nationale thee. Heerlijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie van Turkije.

Van linzen- en yoghurtsoep tot börek en van mezze, dolma en köfte tot baklava en lokum: dit zijn de Turkse gerechten die je niet mag missen.


ISBN
9789464042634
Pagina's
192
Verschenen
Rubriek
Culinair
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Fontaine Uitgevers

Culinair