26 wetenschappers over de nieuwste inzichten en 26 columns van Dolf Jansen over ongeveer hetzelfde
26 wetenschappers over de nieuwste inzichten en 26 columns van Dolf Jansen over ongeveer hetzelfde
Een jaarlijkse traditie: de verrassende interviews en prikkelende columnns van de gebroeders JansenHet is traditie: terwijl de nachten lengen en een bewogen jaar zich naar haar welverdiende einde wankelt, presenteren de broers Jansen - cabaretier Dolf en wetenschapsjournalist Jim - het leukste eindejaarscadeau.
Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar
Een jaarlijkse traditie: de verrassende interviews en prikkelende columnns van de gebroeders Jansen
Het is traditie: terwijl de nachten lengen en een bewogen jaar zich naar haar welverdiende einde wankelt, presenteren de broers Jansen - cabaretier Dolf en wetenschapsjournalist Jim - het leukste eindejaarscadeau. In Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek bundelen zij voor de vierde maal 26 verrassende interviews en 26 prikkelende columns over de wetenschap.
Albert Einstein (1879-1955) was niet alleen de belangrijkste wetenschapper uit de moderne tijd, maar is ook met straatlengte voorsprong de meest geciteerde onderzoeker van de afgelopen tweehonderd jaar. In wetenschappelijke tijdschriften, natuurlijk, maar ook in kranten, op websites en tegeltjes. De man schijnt zelfs op T-shirts te staan. In Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek gaat journalist Jim Jansen in gesprek met de allerbeste wetenschappers over actuele onderwerpen. Cabaretier Dolf Jansen columniseert over diezelfde onderwerpen, of iets dat daarbij in de buurt komt.
Met o.m. klimaatwetenschapper Valerie Trouet, hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets, theoretisch natuurkundige Robbert Dijkgraaf, AI-hoogleraar Frank van Harmelen, technisch natuurkundige Vinod Subramaniam, hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder en hoogleraar sociaal beleid Mara Yerkes.