Een tijdreis in woord en beeld door de doorzonwoning. Met persoonlijke gesprekken met bewoners en Gerrit de Jager, de tekenaar van de bekende strip 'De familie Doorzon'. Sinds de wederopbouw kent ons land straten vol met geschakelde huizen, eengezinswoningen, of liever doorzonwoningen, zoals we ze graag noemen.
Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar
Een tijdreis in woord en beeld door de doorzonwoning. Met persoonlijke gesprekken met bewoners en Gerrit de Jager, de tekenaar van de bekende strip 'De familie Doorzon'.
Sinds de wederopbouw kent ons land straten vol met geschakelde huizen, eengezinswoningen, of liever doorzonwoningen, zoals we ze graag noemen. Tezamen zeker een miljoen, met achter iedere gevel een eigen leven en een eigen verhaal. Toch is het grotere verhaal over het doorzonhuis nog niet eerder uitgebreid verteld. Ode aan de doorzonwoning geeft een ruime inkijk in huis, tuin en keuken van de afgelopen decennia. Met aandacht voor het ontstaan van het huistype in de wederopbouwtijd, nieuwe levensstijlen, verbouwingen in de jaren zeventig en later (dakkappel, schuifpui, zitkuil), de inrichting van de tuin (terrassen, vijvers en schuttingen) - en over het veranderende leven in de buurt en van buurtgenoten. Was de doorzon in de jaren vijftig het toppunt van moderniteit, kort na haar ontstaan worstelde ze al met een imagoprobleem. Waarom eigenlijk? Wat is er mis met een huis dat hetzelfde is als dat van de buren? Aan het woord ook de bewoners zelf over woonplezier en -beslommeringen.
In het boek interviews van Barend de Voogd en fotos van Marijn Scheeres.