een 21ste eeuwse odyssee
een 21ste eeuwse odyssee
Dit is het verhaal van Moha, een jongen uit het Midden-Oosten die om persoonlijke redenen een weg naar het Westen heeft gezocht. In deze odyssee ontmoet hij mensen die hem hulp bieden en anderen die hem naar het leven staan.
Dit is het verhaal van Moha, een jongen uit het Midden-Oosten die om persoonlijke redenen een weg naar het Westen heeft gezocht. In deze odyssee ontmoet hij mensen die hem hulp bieden en anderen die hem naar het leven staan. Hij toont een groot aanpassingsvermogen in de steeds wisselende situaties die hij tegenkomt. Het is een verhaal van haat en liefde, van mededogen en onverdraagzaamheid. Gedeeltelijk gebaseerd op ware feiten speelt alles zich af op echt bestaande plaatsen en plaatsen die sindsdien een wijziging ondergaan hebben. Sommige personen zijn uit het leven gegrepen maar spelen hun rol met een andere naam. Werkelijkheid en fictie worden samengevoegd tot een sluitend geheel.
Alles begint wanneer deze onvermoeide reiziger in feite al halfweg gevorderd is en in een opvangcentrum op het eiland Lesbos is terechtgekomen. We maken zijn trektocht door de Balkan mee, de spectaculaire wijze waarop hij Oostenrijk en Duitsland aandoet, om te eindigen in Antwerpen waar hij denkt bestemming gevonden te hebben.
De schrijver hoopt met dit boek een nuchter en neutraal verslag te hebben geleverd van 'people on the move.'
Raymond Corremans studeerde technisch onderwijs (handel & administratie) en economische geschiedenis. Hij heeft twintig jaar op de dienst vreemdelingenzaken gewerkt en heeft voor deze roman kunnen rekenen op enkele nuttige wenken van in het boek vermelde personen.
Hij is tevens auteur van de historische roman, MAGNUM OPUS, het leven en werk van Johannes, Hubert, Lambert en Margaretha Van Eyck, 2018.