Kinderen in Congo graven mineralen en ertsen voor wapens, mobiele telefoons en elektrische auto's uit de aarde, onder schot gehouden door kindsoldaten. Miljoenen mensen zijn in Congo vermoord omdat ze in grondstofrijke gebieden wonen.
Kinderen in Congo graven mineralen en ertsen voor wapens, mobiele telefoons en elektrische auto's uit de aarde, onder schot gehouden door kindsoldaten. Miljoenen mensen zijn in Congo vermoord omdat ze in grondstofrijke gebieden wonen. 'Verkrachting is een oorlogswapen', zegt de Congolese Dr. Denis Mukwege, winnaar van de Nobel Vredesprijs.
Erik Luyts, een grondstoffenhandelaar, reist naar Congo omdat de Chinezen zich met hun handel bemoeien. Zijn vrouw Pauline bij Artsen Zonder Grenzen waarschuwt hem. Erik besluit iets aan de vreselijke misstanden te doen omdat zijn verborgen verleden hem inhaalt.
Arend van Campen is als ondernemer werkzaam in de energiesector. Hij specialiseerde zich in bedrijfsethiek, maatschappelijke verantwoordelijkheid, veiligheid, gezondheid en milieu. Sinds 2009 schrijft hij eco-thrillers.
'Mag ik u de Nederlandse John le Carré noemen'
Alphonse Muambi, Congolees Journalist.
'Ik moet zeggen, dit is een spannend boek.'
Pim van Galen, Journalist bij de Nederlandse Publieke Televisie (NOS).
'We kunnen misschien het bloeden stoppen, maar niet de kogels.'
Cecile Dehopre, Artsen zonder Grenzen, Amsterdam.
'Van Campen maakt mensen bewust en confronteert ze met kinderarbeid, arbeidsomstandigheden en conflictmineralen in de huidige mijnbouw in Congo.'
Bas van Abel, Oprichter Fairphone.
'Dit boek is een openbaring, nadat je het gelezen hebt, maak je nooit meer gedachteloos gebruik van een mobiele telefoon!' Charles den Tex, Thrillerschrijver.