1 Warmtetechnieken
1 Warmtetechnieken
Installaties voor de verwarmingstechniek staan tegenwoordig flink in de belangstelling. Er zijn wereldwijd bindende afsprakengemaakt om de CO -emissie drastisch te beperken. Dit vergt de inzet van andere technieken.
Leverbaar
Installaties voor de verwarmingstechniek staan tegenwoordig flink in de belangstelling. Er zijn wereldwijd bindende afsprakengemaakt om de CO -emissie drastisch te beperken.
Dit vergt de inzet van andere technieken.
Duurzame technieken hebben al hun intrede gedaan, zoals de toepassing van aardwarmte, zonne-energie en biobrandstoffen. Maar ook het energiezuinig toepassen van aardgas en opwekken van elektriciteit is noodzakelijk. Deze combinatie komt al voor bij huisinstallaties in de vorm van HRe-ketelunits.
Verder valt er regeltechnisch nog veel te optimaliseren, moet aardgas optimaal worden verbrand en de geproduceerde warmte zo efficiƫnt mogelijk worden gedistribueerd en ingezet.
Voor installateurs is dit alles een grote opgave.
Dit handboek wil installateurs praktisch van dienst zijn door oplossingen te geven op het brede terrein van de verwarmingstechniek.
Behalve aan toekomstige ontwikkelingen wordt er ook ruim aandacht besteed aan bestaande technieken.
Zowel installateurs als ontwerpers, adviseurs, inspecteurs, trainers en docenten/studenten zullen er voldoende diepgang in aantreffen om hun vakkennis te verrijken.
Een greep uit de inhoud:
warmteopwekking, -distributie en -afgifte
cv-ketels, warmtepompen en circulatiepompen
warmtekrachtkoppeling en warmte-koudeopslag
zonne-energie
dimensionering van leidingen
beveiligingen
regelingen en gebouwbeheersystemen
behaaglijkheid en warmteverliesberekening
radiatoren en convectoren
vloer- en wandverwarming
garantie, oplevering, bediening en onderhoud