Hoe een joodse peuter toch uit handen van de nazi's bleef
Hoe een joodse peuter toch uit handen van de nazi's bleef
De Tweede Wereldoorlog is nooit ver weg in het gezin waar Aliëtte de Vries opgroeit. Ook al is die oorlog al tientallen jaren voorbij. Haar vader loopt rond met een groot litteken op zijn hoofd en wie is precies Hetty?
Leverbaar
De Tweede Wereldoorlog is nooit ver weg in het gezin waar Aliëtte de Vries opgroeit. Ook al is die oorlog al tientallen jaren voorbij. Haar vader loopt rond met een groot litteken op zijn hoofd en wie is precies Hetty? De Joodse peuter die ondergedoken zat bij oom Jan in het Friese Bozum.
Na een lange zoektocht vindt Aliëtte Hetty en er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Langzaam ontdekt ze wat Hetty en haar familie is overkomen. En ze komt er achter wat dat litteken op haar vaders hoofd daarmee te maken heeft.
De Enschedese Hetty blijkt één van de Onbekende Kinderen. Een groep kinderen die in Westerbork in het weeshuis waren ondergebracht. Omdat er onduidelijkheid is of ze wel Joods zijn gaan ze lange tijd niet op transport. Tot 13 september 1944, de dag van het allerlaatste transport uit kamp Westerbork. Bestemming Bergen-Belsen.