In Hoor mij vertellen twintig slachtoffers hoe ze verder leven met hun hervonden verleden.
Journalist Judith van Ruiten kreeg te maken met ongeloof toen zij op haar 29e politieaangifte deed van haar hervonden misbruikverleden. In de jaren die volgden barsten keer op keer mediadiscussies los over 'hervonden herinneringen'. Hoor mij is het resultaat van haar journalistieke en persoonlijke zoektocht naar dit fenomeen. Tientallen slachtoffers kwamen op haar pad die net als zij te kampen hebben of hebben gehad met 'weggeraakte' traumatische herinneringen aan onder meer seksueel misbruik, huiselijken/of oorlogsgeweld. Herinneringen die plotseling de kop opstaken en hun leven totaal ontregelden. De auteur gaat in het boek daarnaast het gesprek aan met therapeuten en geheugenexperts. In Hoor mij vertellen twintig slachtoffers hoe ze verder leven met hun hervonden verleden. Over hun hoofden heen wordt nog steeds een bijzonder pijnlijke en in potentie zelfs schadelijke discussie gevoerd. Voelen zij zich nog wel gehoord? Na decennia vol publicaties waarin experts het hoogste woord voerden over het waarheidsgehalte van hervonden herinneringen, is in Hoor mij nu het woord aan de slachtoffers.
'Het is triest dat dit boek nodig is.' Eric Vermetten, hoogleraar medisch-biologische en psychiatrische aspecten van psychotrauma's over Hoor Mij.
Judith van Ruiten (1978) werkt sinds 2017 als onderzoeksjournalist voor bnnvara. Als schrijvend journalist werkte ze voor onder meer het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Ouders van Nu.